PORIN RAASTO 10.7.2021

Kun seikkailu kutsuu…

Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain täysin odottamatonta. Tätä kaikkea, ja paljon muuta, on luvassa, kun Porin Raasto rantautuu jälleen Yyterin hiekoille lauantaina 10.7.2021. Kattava paketti seikkailunnälkäisille osallistujille tarjotaan kahden valittavissa olevan sarjan muodossa. Sekä pidempi Teho Sport sarja, että lyhyempi Mysteeri sarja vievät seikkailijat ympäri Yyterin ja Meri-Porin merellisiä maisemia, kangaspoluilta rantakaislikkoon. Minne, miten ja miksi? Lopullisesti kaikki selviää vasta tapahtumapäivänä, mutta somekanavia seuraamalla voit jo hakea vinkkejä tulevasta.

Lähde mukaan seikkailemaan Yyteriin! 

 

SARJAT, LAJIT, MAKSUT

Oikeudet muutoksiin pidetään.

 

Teho Sport -sarja yleinen ja naiset. Kärjen kisa-aika n. 4 tuntia, max. suoritusaika 6 tuntia. Maastopyöräily, juoksu, suunnistus ja questejä. Hinta 70€/henkilö.

 

Mysteeri -sarja yleinen. Kärjen kisa-aika n. 3 tuntia, max 6 tuntia. Maastopyöräily, juoksu, suunnistus ja questejä. Hinta 60€/hlö.

Kaikissa sarjoissa kilpaillaan kahden hengen joukkueina

 

Osallistumismaksu pitää sisällään:

 • Kaikki kisajärjestäjien antamat kilpailumateriaalit
  • Numeroliivt tai numerolaput
  • Kummallekin joukkueen jäsenelle omat kartat (vedenkestävät)
  • Reittikirjan
 • Joukkuekuvaus
 • Ajanotto ja tulospalvelu
 • GPS TehoSport sarjalaisille
 • Kuvaus kilpailun aikana. -> Kuvien vapaa käyttö somessa maininnalla #porinraasto
 • Quest-rastien välineistön
 • Pukeutumis- ja peseytymistilat
 • Ravisteluhieronnan maalialueella (rajattu aika ja määrä)
 • Edellisvuosien tapaan loistavat palkinnot Teho-Sport-sarjojen parhaille (3) sekä arvontapalkintoja Mysteeri -sarjalaisille
 • Porin Raasto 2020 – rannekkeen
 • Teho Sport –tuotteita palautukseen
 • Iltatapahtuman ohjelmineen 

Tapahtuman osallistujilla mahdollisuus varata Sporttibuffa Yyterin Virkistyshotellilla heti tapahtuman jälkeen hintaan 9 €. Ruokailun varaus tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä

 

SARJOJEN KUVAUKSET

Yhteenveto

 

Teho Sport-sarja on niille, jotka saavat nautintonsa, kun muut pääsevät nielemään takana maastopyörän pölyjä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä yllätyksiä matkan varrella riittää, mutta lopulta rehdin kilpailun jälkeen kovat on kovia. Nyt otetaan koneesta kaikki tehot irti!

Teho Sport-sarjassa juoksu- ja maastopyöräilyosuudet kulkevat vaihtelevassa maastossa, jossa edetään osittain helppoja uria sekä teknisempiä polkuja pitkin. Suunnistuksellisesti sarjassa joutuu myös ajoittain käyttämään hoksottimia oikein kunnolla. Osallistujilta edellytetään siis suunnistustaitoa, maastopyörän hallintaa, hyvää kuntoa ja reipasta reissumieltä.

Ohessa suuntaa antavat matkapituudet osuuksille:

Maastopyöräilyä: n. 40km

Juoksua: n. 8km

Quest-rasteja: n. 7-9

 

Mysteeri-sarja on niille, joilla on tukku seikkailumieltä, mutta nautintoon ei tarvita välttämättä maitohappojen maksimointi. Saattaa olla että tämän sarjan osallistujille koko urheilukunto on täysi mysteeri. Sitä suuremmalla syyllä kannattaa tulla ottamaan selvää mysteeristä selvää ja katsoa mihin rahkeet Raastossa riittävät.

Mysteeri-sarjassa juoksu- ja maastopyöräilyosuudet kulkevat helpommissa maastoissa, joissa pärjää peruskunnolla, hyvällä kisafiiliksellä eikä pyöränkään tarvitse välttämättä olla kisakireä maastopyörä. Suunnistuksellisesti kuntosarja sopii myös vähemmän suunnistaneille tiimeille. Haasteita tässäkin sarjassa löytyy erityisesti Questin muodossa kaiken tasoisille Raastajille.

Ohessa suuntaa antavat matkapituudet osuuksille:

Maastopyöräilyä: n. 20 km

Juoksua: n. 7km

Quest-rasteja: n. 6-8

 

LÄHTÖ

Molempien sarjojen yhteislähtö tapahtuu paikasta X klo. 10.00, jonne joukkueet kuljetetaan Yyterin Kylpylähotellilta bussilla. Joukkueiden oltava valmiita bussikuljetukseen 9.15 hotellin edessä.

 

Kisakeskus: Yyterin Virkistyshotelli. Osoite navigaattoriin: Sipintie 1, 28840 Pori 

 

KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailusäännöt ja palkitseminen tarkentuvat kevään aikana. Tästä infoa tulee somekanaville, nettisivuille ja osallistujille sähköpostiin. Lopullisesti kilpailusäännöt löytyvät reittikirjasta.

 

PAKOLLISET VARUSTEET

Pakollinen varustelista on alustava ja tarkentuu matkalla kohti kisaa. Lopullinen varustelista lähetetään kilpailijoille sähköpostilla ennen kisaa

 • Puhelin vedenpitävästi pakattuna, esim. Minigrip-pussissa
 • Kisajärjestäjän antama reittikirja + kartat (kisajärjestäjä antaa kisan alussa)
 • Vedenpitävä kynä, mieluiten useita
 • Energiaa ja juomaa 5-6 tunniksi
 • 2 pyörää pyöräosuuksilla
 • 2 pyöräilykypärää, pakollinen kaikilla pyöräosuuksilla
 • 2 pelastusliiviä
 • 2 uimapatjaa

 

ILMOITTAUTUMINEN

 

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA LAUANTAINA 1.2.2020 klo 18.00

 

Teho Sport-sarjaan otetaan yhteensä enintään 50 tiimiä. 

Mysteeri-sarjaan otetaan yhteensä 100 ensimmäiseksi maksanutta tiimiä.

 

Kilpailumaksu maksetaan Eventio-ilmoittautumispalvelun kautta. Kunto- ja alennusliput eivät käy maksuvälineiksi. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun sarjat ovat täynnä tai 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

 

ILTATAPAHTUMA

Iltatapahtuma on ollut olennainen osa Raasto vuosikaudet ja siellä joukkueet pääsevät vielä paremmin tutustumaan toisiin joukkueisiin ja muistelemaan kisan kiihkeitä vaiheita. Iltaohjelmaa on myös luvassa kisakuvien, kisavideon ja erilaisten kisailujen muodossa. Tänä vuonna iltatapahtuma järjestetään Yyterin Kylpylähotellilla, joten tapahtumaan on kisan jälkeen helpompi jäädä. Tarkemmat tiedot iltatapahtumasta tulevat lähempänä.

 

PERUUTUSEHDOT


Joukkueen osallistumisen voi perua 30.6. klo 24 saakka, jolloin osallistumismaksu palautetaan asiakkaalle. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta osallistumismaksua ei palauteta, ellei peruvan joukkueen tilalle saada korvaavaa joukkuetta. Peruvan joukkueen tulee itse hankkia korvaava joukkue. Maksettua osallistumismaksua ei voi siirtää seuraavalle vuodelle.

Sairaustapauksissa joukkueen jäseniä voi vaihtaa tapahtuman alkuun asti. Vaihdosta on ilmoitettava osoitteeseen porinraasto@gmail.com tai tapahtumapäivänä tulospalveluun.

 

TIEDOTUS

Nettisivut: www.porinraasto.fi

Facebook: www.facebook.com/porinraasto

Instagram: www.instagram.com/porinraasto/

 

YHTEYSTIEDOT

Järjestäjä Uroskarhut Ry

porinraasto@gmail.com

Kilpailunjohtaja

Kari-Pekka Seppänen 044 0806943

Oikeukset muutoksiin pidetään.

 

 Treenaukset käyntiin, paria etsimään ja katseet kesää kohden!