PORIN RAASTO 9.7.2022

Kun seikkailu kutsuu…

Yleensä niin rauhallinen kylä meren keskellä. Mutta lauantaina 9.7.2022 Reposaari ei olekaan mikään leposaari, vaan seikkailujen keskipiste. Raasto goes Räpsöö. Aaltojen kuluttamat kalliot, linnakepuisto ja kylänraitti kohti kirkkoa. Kattava paketti seikkailunnälkäisille osallistujille tarjotaan kahden valittavissa olevan sarjan muodossa. Sekä pidempi Teho Sport sarja, että lyhyempi Mysteeri sarja vievät seikkailijat ympäri Reposaaren ja Meri-Porin merellisiä maisemia, kangaspoluilta rantakaislikkoon.

Mutta minne, miten ja miksi? Mitä kaikkea järjestäjät ovatkaan keksineet Raastajien päänmenoksi? Lopullisesti kaikki selviää vasta tapahtumapäivänä, mutta somekanavia seuraamalla voit jo hakea vinkkejä tulevasta.

Hyppää mukaan seikkailemaan! 

 

SARJAT, LAJIT, MAKSUT

Oikeudet muutoksiin pidetään.

 

Teho Sport -sarja yleinen ja naiset. Kärjen kisa-aika n. 4 tuntia, max. suoritusaika 6 tuntia. Pyöräily, juoksu, suunnistus ja questejä. Hinta 70€/henkilö.

 

Mysteeri -sarja yleinen. Kärjen kisa-aika n. 3 tuntia, max 6 tuntia. Pyöräily, juoksu, suunnistus ja questejä. Hinta 60€/hlö.

Kaikissa sarjoissa kilpaillaan kahden hengen joukkueina

 

Osallistumismaksu pitää sisällään:

 • Kaikki kisajärjestäjien antamat kilpailumateriaalit
  • Numeroliivit tai numerolaput
  • Kummallekin joukkueen jäsenelle omat kartat (vedenkestävät)
  • Reittikirjan
 • Joukkuekuvaus
 • Ajanotto ja tulospalvelu
 • GPS TehoSport sarjalaisille
 • Kuvaus kilpailun aikana. -> Kuvien vapaa käyttö somessa maininnalla #porinraasto
 • Quest-rastien välineistön
 • Pukeutumis- ja peseytymistilat
 • Edellisvuosien tapaan loistavat palkinnot Teho-Sport-sarjojen parhaille (3) sekä arvontapalkintoja Mysteeri -sarjalaisille
 • Porin Raasto 2022 – rannekkeen
 • Teho Sport –tuotteita palautukseen
 • Iltatapahtuman ohjelmineen 

Tapahtuman osallistujilla mahdollisuus varata Sporttibuffa Yyterin Virkistyshotellilla heti tapahtuman jälkeen hintaan 9 €. Ruokailun varaus tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä

 

SARJOJEN KUVAUKSET

Huom – Pyörävalinnasta. Tänä vuonna molemmissa sarjoissa maastopyörä ei ole välttämätön. Järjestäjä suosittaa reitille cyclocross tyyppistä pyörää. Kuitenkin omat reitinvalinnat huomioiden, melkein millä tahansa pyörällä reitin pääsee lävitse.

 

Teho Sport-sarja on niille, jotka saavat nautintonsa, kun muut pääsevät nielemään takana pyörän pölyjä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä yllätyksiä matkan varrella riittää, mutta lopulta rehdin kilpailun jälkeen kovat on kovia. Nyt otetaan koneesta kaikki tehot irti!

Teho Sport-sarjassa juoksu- ja pyöräilyosuudet kulkevat vaihtelevassa maastossa, jossa edetään osittain helppoja uria sekä teknisempiä polkuja pitkin. Suunnistuksellisesti sarjassa joutuu myös ajoittain käyttämään hoksottimia oikein kunnolla. Osallistujilta edellytetään siis suunnistustaitoa, pyörän hallintaa, hyvää kuntoa ja reipasta reissumieltä.

Ohessa suuntaa antavat matkapituudet osuuksille:

Pyöräilyä: n. 30km

Juoksua: n. 12km

Uimapatjailua: n. 2km

Quest-rasteja: n. 7-9

 

Mysteeri-sarja on niille, joilla on tukku seikkailumieltä, mutta nautintoon ei tarvita välttämättä maitohappojen maksimointi. Saattaa olla että tämän sarjan osallistujille koko urheilukunto on täysi mysteeri. Sitä suuremmalla syyllä kannattaa tulla ottamaan selvää mysteeristä selvää ja katsoa mihin rahkeet Raastossa riittävät.

Mysteeri-sarjassa juoksu- ja pyöräilyosuudet kulkevat helpommissa maastoissa, joissa pärjää peruskunnolla, hyvällä kisafiiliksellä eikä pyöränkään tarvitse välttämättä olla kisakireä mankeli. Suunnistuksellisesti kuntosarja sopii myös vähemmän suunnistaneille tiimeille. Haasteita tässäkin sarjassa löytyy erityisesti Questin muodossa kaiken tasoisille Raastajille.

Ohessa suuntaa antavat matkapituudet osuuksille:

Pyöräilyä: n. 20 km

Juoksua: n. 7 km

Uimapatjailua: n. 1 km

Quest-rasteja: n. 6-8

 

LÄHTÖ

Molempien sarjojen yhteislähtö tapahtuu paikasta X klo. 10.00, jonne joukkueet kuljetetaan Yyterin Kylpylähotellilta bussilla. Joukkueiden oltava valmiita bussikuljetukseen 9.15 hotellin edessä.

 

Kisakeskus: Yyterin Virkistyshotelli. Osoite navigaattoriin: Sipintie 1, 28840 Pori 

 

KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailusäännöt ja palkitseminen tarkentuvat kevään aikana. Tästä infoa tulee somekanaville, nettisivuille ja osallistujille sähköpostiin. Lopullisesti kilpailusäännöt löytyvät reittikirjasta.

 

PAKOLLISET VARUSTEET

Pakollinen varustelista on alustava ja tarkentuu matkalla kohti kisaa. Lopullinen varustelista lähetetään kilpailijoille sähköpostilla ennen kisaa

 • 2 x Puhelin vedenpitävästi pakattuna, esim. Minigrip-pussissa. Puhelimilla pitää pystyä soittamaan.
 • Kisajärjestäjän antama reittikirja + kartat (kisajärjestäjä antaa kisan alussa)
 • Vedenpitävä kynä, mieluiten useita
 • Energiaa ja juomaa 5-6 tunniksi
 • 2 pyörää pyöräosuuksilla
 • 2 pyöräilykypärää, pakollinen kaikilla pyöräosuuksilla
 • 2 pelastusliiviä
 • 2 uimapatjaa
 • A4-paperiarkki + kynä

ILMOITTAUTUMINEN

 

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA TIISTAINA 1.2.2022 klo 18.00

 

Teho Sport-sarjaan otetaan yhteensä enintään 50 tiimiä. 

Mysteeri-sarjaan otetaan yhteensä 100 ensimmäiseksi maksanutta tiimiä.

 

Kilpailumaksu maksetaan Eventio-ilmoittautumispalvelun kautta. Kunto- ja alennusliput eivät käy maksuvälineiksi. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun sarjat ovat täynnä tai 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

 

ILTATAPAHTUMA

Iltatapahtuma on ollut olennainen osa Raasto vuosikaudet ja siellä joukkueet pääsevät vielä paremmin tutustumaan toisiin joukkueisiin ja muistelemaan kisan kiihkeitä vaiheita. Iltaohjelmaa on myös luvassa kisakuvien, kisavideon ja erilaisten kisailujen muodossa. Tänä vuonna iltatapahtuma järjestetään Yyterin Kylpylähotellilla, joten tapahtumaan on kisan jälkeen helpompi jäädä. Tarkemmat tiedot iltatapahtumasta tulevat lähempänä.

 

PERUUTUSEHDOT

 

Joukkueen ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Peruutuksesta osallistumismaksua ei palauteta, ellei peruvan joukkueen tilalle saada korvaavaa joukkuetta. Peruvan joukkueen tulee itse hankkia korvaava joukkue. Korvaavaa joukkuetta voi etsiä Raaston facebook sivujen kautta. Maksettua osallistumismaksua ei voi siirtää seuraavalle vuodelle.

Sairaustapauksissa joukkueen jäseniä voi vaihtaa tapahtuman alkuun asti. Vaihdosta on ilmoitettava osoitteeseen porinraasto@gmail.com tai tapahtumapäivänä tulospalveluun.

Huomioithan että tapahtumaa järjestetään vapaaehtoisvoimin ja peruutusehdoilla pyrimme toisaalta mahdollistamaan kaikkien halukkaiden osallistumisen tapahtumaan.

Jos tapahtuman toteutuminen ei onnistu esimerkiksi koronatilanteesta johtuen, osallistumisoikeus siirtyy seuraavaan vuoteen. Rahanpalautusta ei tässäkään tilanteessa tehdä. Osallistumisoikeuden voi kuitenkin edelleen siirtää toiselle joukkueelle.

 

TIEDOTUS

Nettisivut: www.porinraasto.fi

Facebook: www.facebook.com/porinraasto

Instagram: www.instagram.com/porinraasto/

 

YHTEYSTIEDOT

Järjestäjä Uroskarhut Ry

porinraasto@gmail.com

Kilpailunjohtaja

Kari-Pekka Seppänen 044 0806943

Oikeukset muutoksiin pidetään.

 

 Treenaukset käyntiin, paria etsimään ja katseet kesää kohden!